ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλαμαράκια Γεμιστά με Μελιτζάνα και Κασέρι

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μελιτζάνα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

150 γρ. τριμμένο κασέρι

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

4 φέτες ψωμί του τοστ

125 ml λευκό κρασί

ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ξεπλύνετε τα καλαμαράκια. Ψιλοκόψτε τα πλοκάμια τους.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια.

Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε από το μάτι της κουζίνας.

Κόψτε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους και τηγανίστε τη σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει, βγάλτε τη σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες με το κασέρι, το μίγμα με τα σοταρισμένα κρεμμύδια, την καπνιστή πάπρικα και τον μαϊντανό.

Γεμίστε τα καλαμαράκια και κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε τα στο ταψί και περιχύστε τα με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο.

Τρίψτε το ψωμί του τοστ και ανακατέψτε το με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον βασιλικό.

Πασπαλίστε με το μείγμα αυτό τα καλαμαράκια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20' περίπου.

Tip

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νωπά ή κατεψυγμένα καλαμαράκια. Για να μείνουν τρυφερά, μαγειρέψτε τα για λίγο χρόνο σε υψηλή θερμοκρασία.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.