ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ιτς Πιλάφ

ΙΤΣ ΠΙΛΑΦ

Υλικά

500 γρ. μακρύκοκκο ρύζι

500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

100 ml κόκκινο κρασί

100 γρ. σταφίδες

50 γρ. κουκουνάρι

1 κ.γλ. κανέλα

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τα συκωτάκια του κοτόπουλου. Σοτάρετέ τα μαζί με το κρεμμύδι στο βούτυρο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Ρίξτε το ρύζι, σοτάρετε για 2'-3' και μετά ρίξτε το κρασί, τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 15' σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σοτάρετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίξτε το στο πιλάφι, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Tip

Γιορτινό πιάτο της πολίτικης κουζίνας.

Επίσης...

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Ρεβιθόρυζο με Λαχανικά

Το πιο νόστιμο εναλλακτικό ρεβιθόρυζο που μπορείς να φτιάξεις.