ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κροκέτες Μπακαλιάρου με Αγιολί

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΑΓΙΟΛΙ

Υλικά

300 γρ. μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο

300 ml γάλα

300 γρ. πατάτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κρόκους

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

λάδι για τηγάνισμα

Για την αγιολί

200 γρ. μαγιονέζα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. χυμό λάιμ

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεψαχνίστε τον μπακαλιάρο, μουσκέψτε το ψαχνό του στο γάλα για 2-3 ώρες και στραγγίξτε το.

Ψιλοκόψτε τις πατάτες, βάλτε τις μαζί με τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό και βράστε για 15'-20', μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Στραγγίξτε τα, πολτοποιήστε τα και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο τριμμένο ψωμί, για να δέσει το μείγμα. Τηγανίστε τις κροκέτες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την αγιολί και σερβίρετε μαζί με τις κροκέτες μπακαλιάρου.

Tip

Η αγιολί είναι σκορδάτη μαγιονέζα, κλασικό συνοδευτικό για θαλασσινά στη Νότια Γαλλία.

Επίσης...

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Τηγανητό Ρύζι με Γαρίδες και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε το απόλυτο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι.