ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτόπουλο με Σπανάκι Ογκρατέν

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

1 διπλό φιλέτο κοτόπουλο, που θα κόψουμε εγκάρσια σε 4 λεπτά φιλέτα

1½ κιλό φρέσκο σπανάκι

150 γρ. βούτυρο γάλακτος

3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

3-4 άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

2 κρόκους αυγών

150 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει

1 μικρό ποτηράκι κρέμα γάλακτος (20 cl)

αλάτι

λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σπανάκι με τα φρέσκα μυρωδικά, σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μόλις το σπανάκι αρχίσει να μαραίνεται σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά, το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνουμε στο σπανάκι και ανακατεύουμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλετάκια του κοτόπουλου.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί στρώνουμε το σπανάκι, απλώνουμε πάνω του τα φιλετάκια και καλύπτουμε με τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στους 180°C, σε ζεστό φούρνο, για 15'. Τρώγεται καυτό, την ώρα που βγαίνει μαστιχωτό το τυρί από τον φούρνο.

Tip

Κόψτε εγκάρσια και λεπτά ή σε λωρίδες τα φιλετάκια, ώστε να μαγειρευτούν πριν μπουν στον φούρνο.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Τάρτα Κανταΐφι με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Το φύλλο κανταΐφι φτιάχνει μια καταπληκτική, τραγανή και ανάλαφρη βάση για οποιαδήποτε τάρτα.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.