ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια Ογκρατέν

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

Υλικά για 7 μεγάλους κεφτέδες

3 μεγάλες πατάτες

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο με λιπάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 χοντρή φέτα μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό

1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνι

Για την μπεσαμέλ

4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

5 κ.σ. αλεύρι

2 ποτήρια γάλα ζεστό

1 φλιτζ. κίτρινο τριμμένο τυρί

1 αυγό

μοσχοκάρυδο, στη μύτη του κουταλιού

Για την κρούστα

τριμμένη φρυγανιά

τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, ώσπου να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια χοντρές φέτες.

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, την πάπρικα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε 7 χοντρουλά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε αλευρωμένα σε άφθονο ελαιόλαδο.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό μικρό ταψάκι, στρώνουμε τον πάτο και το γείσο με φέτες πατάτας και αλατίζουμε. Απλώνουμε τους κεφτέδες στο ταψί και χτίζουμε με κομμάτια πατάτας ανάμεσα στους κεφτέδες.

Για την μπεσαμέλ, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το τυρί, το αυγό και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε στους 180°C τον φούρνο.

Απλώνουμε την μπεσαμέλ σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, πασπαλίζουμε με μείγμα από τριμμένη φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Τα κεφτεδάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε και με χοιρινό κιμά ή από κοτόπουλο, αλλά πάντα μεγάλα και τροφαντά.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.