ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

1½ κιλό πατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 συσκευασία μπέικον σε φετάκια

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

1 φλιτζ. κίτρινο τριμμένο τυρί

1 φλιτζ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό ή 2-3 κλωναράκια φρέσκο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες χωρίς τηφλούδατους, ολόκληρες, σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όσο βράζουν, σε ένα αντικολλητικό μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σκέτο το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, αλατισμένα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Με τον αυγοδάρτη τις πιέζουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το τυρί και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 25' περίπου.

Tip

Αντί για μπέικον, βάζουμε φαγητό που έχει περισσέψει: κοτόπουλο, κρέας κοκκινιστό ή λεμονάτο, κιμά ή λαχανικά λαδερά.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.