ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

1½ κιλό πατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 συσκευασία μπέικον σε φετάκια

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

1 φλιτζ. κίτρινο τριμμένο τυρί

1 φλιτζ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό ή 2-3 κλωναράκια φρέσκο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες χωρίς τηφλούδατους, ολόκληρες, σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Όσο βράζουν, σε ένα αντικολλητικό μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σκέτο το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, αλατισμένα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Με τον αυγοδάρτη τις πιέζουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το τυρί και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 25' περίπου.

Tip

Αντί για μπέικον, βάζουμε φαγητό που έχει περισσέψει: κοτόπουλο, κρέας κοκκινιστό ή λεμονάτο, κιμά ή λαχανικά λαδερά.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.