ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Συκωτάκια Πουλιών Ογκρατέν

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

600 γρ. καθαρισμένα συκωτάκια πουλιών

2 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι γλυκό ή λευκό κρασί ή κονιάκ

1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 κ.γλ. ρίγανη

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

¾ του λίτρου ζεστό γάλα

1 αυγό

1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά και λίγο παραπάνω για την κρούστα

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα εντόσθια από τις ίνες και τα κόβουμε στα δύο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα συκωτάκια να μαγειρευτούν για άλλα 5'-6' και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για την μπεσαμέλ, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με πιρούνι με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.

Μεταφέρουμε σε ταψάκι τα συκωτάκια και καλύπτουμε ομοιόμορφα με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Tip

Θα κάνουμε ακόμα πιο χορταστικό το φαγητό αν προσθέτουμε 1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι, που θα το περάσουμε από το τηγάνι μαζί με τα συκωτάκια.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Μπαχάρι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με μπαχάρι.

Αφράτα, Νόστιμα Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Φιλέτο Κοτόπουλου με Σάλτσα Γκασπάτσο

Μία νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο.

Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σαφράν

Πώς θα φτιάξετε ένα άψογο κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Κοτόπουλο Tηγανιά

Η κλασική τηγανιά με χοιρινό θέλει πολύ μαγείρεμα. Με κοτόπουλο όμως γίνεται στο άψε σβήσε και μάλιστα πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή.

Πικάτα Κοτόπουλου με Ντοματίνια και Ελιές

Μία έξοχη συνταγή για την ιταλική εκδοχή του αυστριακού σνίτσελ με ντοματίνα και ελιές.

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Λιαστές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες.

Κοτόπουλο "Λουκούμι"

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο.

Ψητό Κοτόπουλο με Δενδρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε ψητό κοτόπουλο με δενδρολίβανο.