ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Συκωτάκια Πουλιών Ογκρατέν

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

600 γρ. καθαρισμένα συκωτάκια πουλιών

2 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι γλυκό ή λευκό κρασί ή κονιάκ

1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 κ.γλ. ρίγανη

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

¾ του λίτρου ζεστό γάλα

1 αυγό

1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά και λίγο παραπάνω για την κρούστα

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα εντόσθια από τις ίνες και τα κόβουμε στα δύο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα συκωτάκια να μαγειρευτούν για άλλα 5'-6' και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για την μπεσαμέλ, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με πιρούνι με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.

Μεταφέρουμε σε ταψάκι τα συκωτάκια και καλύπτουμε ομοιόμορφα με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Tip

Θα κάνουμε ακόμα πιο χορταστικό το φαγητό αν προσθέτουμε 1 φλιτζ. βρασμένο ρύζι, που θα το περάσουμε από το τηγάνι μαζί με τα συκωτάκια.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Τάρτα Κανταΐφι με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Το φύλλο κανταΐφι φτιάχνει μια καταπληκτική, τραγανή και ανάλαφρη βάση για οποιαδήποτε τάρτα.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.