ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινή Πανσέτα με Μουστάρδα και Λεμόνι

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ

Υλικά

1½ κιλό χοιρινή πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες

ξύσμα από 2 λεμόνια

2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

5 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. μουστάρδα

500 ml λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 100 ml ελαιόλαδο με το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Περιχύστε τη χοιρινή πανσέτα με τη μαρινάδα και αφήστε τη στο ψυγείο για 4-5 ώρες το λιγότερο (12 ώρες αν έχετε χρόνο).

Βάλτε τα μετά σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180°C για 1½ ώρα.

Ξεσκεπάστε και ψήστε στο γκριλ για 10' ακόμα ή όσο χρειαστεί για να γκρατιναριστεί η επιφάνειά τους.

Αλατοπιπερώστε τα πανσετάκια αφού ψηθούν.

Τip

Ιδανική μαρινάδα και για ζουμερές τρυφερές χοιρινές μπριζόλες, που συνήθως στεγνώνουν στο ψήσιμο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπριζόλες Φούρνου µε Λαχανικά και Πατάτες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες μπριζόλες φούρνου µε λαχανικά και πατάτες.

Χοιρινό µε Άγρια Χόρτα

Πώς θα φτιάξεις χοιρινό με άγρια χόρτα.

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.