ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια Σολομού με Σάλτσα Κάππαρης

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ

Υλικά

600 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα και πέτσα

1 ασπράδι

100 γρ. τριμμένο ψωμί

ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, 2 κ.σ. από το καθένα

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

ανάμεικτη πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα κάππαρης

6 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γλ. σάλτσα χορσράντις

1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάππαρη

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε το στο πολυμίξερ, προσθέστε το ασπράδι, το τριμμένο ψωμί, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε τα.

Αφήστε το μείγμα για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.

Πλάστε μετά τα κεφτεδάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα κάππαρης και ανακατέψτε τα.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σολομού με τη σάλτσα κάππαρης και συνοδέψτε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.

Tip

Τα κεφτεδάκια σολομού θέλουν ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, για να μη στεγνώσουν και χάσουν τη νοστιμιά τους.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.