ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χορτοφαγικά Κεφτεδάκια

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Υλικά

250 γρ. βρασμένα ρεβίθια

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

200 γρ. μαγειρεμένο κουσκούς

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 αβγό

2 κ.σ. σόγια σος

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

στραγγιστό γιαούρτι και ανάμικτα πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φρέσκα μανιτάρια.

Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά. Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ τα ρεβίθια, το κουσκούς, τα σοταρισμένα μανιτάρια, το αβγό, τη σόγια σος και τον μαϊντανό, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αδειάστε σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δέσει (περίπου 150 γρ.). Αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και πλάστε τα κεφτεδάκια.

Αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Σερβίρετε με πράσινα ανάμεικτα σαλατικά και γιαούρτι.

Tip

Στραγγίξτε τα σοταρισμένα μανιτάρια πριν τα ενώσετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.