ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φιλέτο Ψαριού με Κρασί και Ντομάτα

ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρο, συναγρίδα, πέρκα)

2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες σε φέτες

125 ml ελαιόλαδο

250 ml λευκό κρασί

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κ.γλ. δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια.

Αφήστε τα για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.

Βάλτε τα στη συνέχεια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ακουμπήστε επάνω τα φιλέτα του ψαριού. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα.

Μοιράστε τις φέτες της ντομάτας επάνω στο ψάρι, ρίξτε το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

Συνοδέψτε με ανάμικτα φρέσκα σαλατικά ή με βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας.

Tip

Ιδανική συνταγή και για ψάρια όπως λαβράκια ή τσιπούρες.

Επίσης...

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.

Γαρίδες με Κεφαλοτύρι

Η συνταγή για γαρίδες με κεφαλοτύρι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.