ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φιλέτο Ψαριού με Κρασί και Ντομάτα

ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρο, συναγρίδα, πέρκα)

2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες σε φέτες

125 ml ελαιόλαδο

250 ml λευκό κρασί

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κ.γλ. δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια.

Αφήστε τα για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.

Βάλτε τα στη συνέχεια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ακουμπήστε επάνω τα φιλέτα του ψαριού. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα.

Μοιράστε τις φέτες της ντομάτας επάνω στο ψάρι, ρίξτε το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

Συνοδέψτε με ανάμικτα φρέσκα σαλατικά ή με βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας.

Tip

Ιδανική συνταγή και για ψάρια όπως λαβράκια ή τσιπούρες.

Επίσης...

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Τηγανητό Ρύζι με Γαρίδες και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε το απόλυτο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι.