ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστές Ντομάτες με Κινόα

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Υλικά

8 μεγάλες ώριμες ντομάτες

400 γρ. κινόα

150 γρ. τριμμένη φέτα

1 κ.σ. κάππαρη

12 ελιές χωρίς κουκούτσι

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

½ ματσάκι μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Βράστε ένα λίτρο νερό και ρίξτε την κινόα. Αλατίστε και αφήστε τη να βράσει για 15'. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Κόψτε το επάνω μέρος από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάστε την ψίχα τους. Αλατίστε τις εσωτερικά και αφήστε τις ανάποδα να στραγγίξουν.

Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, την κάππαρη, τις ελιές και ανακατέψτε τα με τη βρασμένη κινόα, τη φέτα, τον βασιλικό και 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, βάλτε τις για 7'-8' στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C και σερβίρετε.

Tip

Κινόα είναι οι σπόροι φυτού που καλλιεργείται στη Ν. Αμερική, με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι, έχει πολύ ενδιαφέρουσα γεύση και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα: ψάρι, κρέας ή λαχανικά.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.