ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστές Ντομάτες με Κινόα

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Υλικά

8 μεγάλες ώριμες ντομάτες

400 γρ. κινόα

150 γρ. τριμμένη φέτα

1 κ.σ. κάππαρη

12 ελιές χωρίς κουκούτσι

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

½ ματσάκι μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Βράστε ένα λίτρο νερό και ρίξτε την κινόα. Αλατίστε και αφήστε τη να βράσει για 15'. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Κόψτε το επάνω μέρος από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάστε την ψίχα τους. Αλατίστε τις εσωτερικά και αφήστε τις ανάποδα να στραγγίξουν.

Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, την κάππαρη, τις ελιές και ανακατέψτε τα με τη βρασμένη κινόα, τη φέτα, τον βασιλικό και 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, βάλτε τις για 7'-8' στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C και σερβίρετε.

Tip

Κινόα είναι οι σπόροι φυτού που καλλιεργείται στη Ν. Αμερική, με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι, έχει πολύ ενδιαφέρουσα γεύση και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα: ψάρι, κρέας ή λαχανικά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.