ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Σκόρδο, Φέτα και Ντομάτα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

6 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες

200 γρ. τριμμένη φέτα

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κ.γλ. τριμμένο κόλιαντρο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

6 ώριμες ντομάτες τριμμένες

4 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα τις μελιτζάνες: Κόψτε τις στη μέση κατά μήκος, χαράξτε τη σάρκα τους, αλατίστε και αφήστε τις να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα.

Ξεπλύνετε και αλείψτε τις με ελαιόλαδο. Βάλτε τις με τη σειρά σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.

Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν μαλακώσουν ρίξτε τις ντομάτες, τον πελτέ, την πάπρικα, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20'.

Πιέστε με ένα κουτάλι τις μελιτζάνες από την κομμένη πλευρά για να ανοίξει το εσωτερικό τους. Ανακατέψτε το σκόρδο με το κόλιαντρο και 6 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ραντίστε τις μελιτζάνες με το μείγμα αυτό, μοιράστε στο άνοιγμά τους τη σάλτσα ντομάτας, βάλτε και την τριμμένη φέτα και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.

Tip

Διαλέξτε μελιτζάνες γυαλιστερές και αρκετά βαριές: αυτό δείχνει πως δεν έχουν ακόμα σπόρια, που πικρίζουν στο μαγείρεμα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.