ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κροκέτες Λαχανικών με Μους Φέτας και Βασιλικό

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

Υλικά

2 κολοκυθάκια τριμμένα

2 καρότα τριμμένα

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

2 μεγάλες πατάτες τριμμένες

100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

2 κ.σ. ανάμικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά

½ φλιτζάνι αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά, ½ φλιτζ. αλεύρι και 2 φλιτζ. γαλέτα για το πανάρισμα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη μους φέτας

150 γρ. φέτα τριμμένη

5 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα καρότα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, αλατίστε τα και πατήστε τα με το χέρι σας για να στραγγίξουν από την υγρασία τους.

Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε το ρεγκάτο, το αλεύρι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αν το μείγμα είναι υγρό.

Πλάστε το σε μικρές στρογγυλές κροκέτες και περάστε τις διαδοχικά από το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τη γαλέτα.
Τηγανίστε τις στο σπορέλαιο και αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για τη μους φέτας στο πολυμίξερ και σερβίρετε τις κροκέτες με τη μους φέτας.

Tip

Τηγανίστε σε μέτρια θερμοκρασία, για να αποκτήσουν οι κροκέτες χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί σωστά το εσωτερικό τους.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.