ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Λευκή Φασολάδα Βελουτέ

ΛΕΥΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Υλικά

180 γρ. λευκά φασόλια (μικρά, μεσαία ή γίγαντες)

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμύδι χοντροκομμένο

500 γρ. κόκκινη κολοκύθα χοντροκομμένη

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γλ. τριμμένο ξερό κόλιαντρο

χυμό από 1 πορτοκάλι

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και την κολοκύθα μαζί με την πάπρικα και το κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το νερό από το βράσιμο των φασολιών και όσο επιπλέον νερό χρειαστεί για να καλύψουμε καλά τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20' ή μέχρι να "σκάσουν" τα φασόλια, γιατί έτσι θα μας δώσουν πιο βελούδινη υφή.

Πολτοποιούμε τη σούπα (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό) και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Μοιράζουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη βρασμένα φασόλια και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να κάνουμε μια φασολάδα. Επίσης, οι baby κολοκύθες που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ είναι ιδανικές γι’αυτή τη συνταγή.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.