ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βελουτέ με Μήλο και Καρότο

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Υλικά

500 γρ. καρότα σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 μεγάλο κόκκινο μήλο καθαρισμένο και χοντροκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γλ. σκόνη κάρι

νερό ή 1 ζελεδάκι ζωμό κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι

γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τα καρότα, το μήλο και το κρεμμύδι μαζί με το κάρι μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε το ζελεδάκι ή κατευθείαν νερό, όσο να καλύπει καλά τα υλικά μας (800 ml περίπου), χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σούπα για ½ ώρα.

Πολτοποιούμε και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο. Το παραδοσιακό πρόβειο ή κατσικίσιο ταιριάζει ακόμα καλύτερα από το στραγγιστό, γιατί δίνει μια ξινούλα τσαχπινιά (λίγη πάπρικα, μπούκοβο ή απλό πιπέρι πάνω στο γιαούρτι δίνει μια επιπλέον πικάντικη νότα, αλλά και χρώμα).

Tip

Αντί για γιαούρτι, ταιριάζουν επίσης μια κουταλιά κρέμα γάλακτος που θα χτυπήσετεμε λίγο αλάτι, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλλά και η ξινή κρέμα σμετάνα που μπορείτε να βρείτεστα ρωσικά μπακάλικα, λίγη τριμμένη φέτα, τριμμένο τυρί ή σπασμένο παξιμάδι.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.