ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαγειρίτσα

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια

500 γρ. εντεράκια καθαρισμένα

8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μαρούλι

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

100 γρ. ρύζι γλασέ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και, μόλις βράσει, ρίξτε τη συκωταριά και τα εντεράκια. Αφήστε τα για 3'-4' και στραγγίξτε τα. Αφού κρυώσουν ελαφρά, ψιλοκόψτε τα.

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα εντόσθια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε 2 λίτρα νερό (ή ζωμό λαχανικών για περισσότερη γεύση) και μαγειρέψτε για 25'. Προσθέστε μετά το ρύζι, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο και μαγειρέψτε για 15' ακόμα.

Για το αυγολέμονο, χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε τους κρόκους χτυπώντας το μείγμα. Μετά ρίξτε τον χυμό λεμονιού (πρώτα τη μισή ποσότητα και μετά προσαρμόστε τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) και ανακατέψτε.

Προσθέστε σταδιακά 5-6 κουταλιές από τη σούπα στο αβγολέμονο και μετά ρίξτε το στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε και περιμένετε 10'-15' πριν σερβίρετε.

Τip

Προσθέστε το αυγολέμονο λίγο πριν σερβίρετε, για καλύτερη υφή και γεύση.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.