ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σούπα Βελουτέ Γλυκοπατάτα

Αυτή η βελουτέ είναι απόλυτο βελούδο με βάση τη γλυκοπατάτα και άρωμα από αληθινό βούτυρο.

ΒΕΛΟΥΤΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά

Υλικά για 5-6 άτομα

3 γλυκοπατάτες καθαρισμένες, σε μεγάλες μπουκιές

1 πράσο σε ροδέλες

1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια

100 γρ. βούτυρο γάλακτος

1 καρότο σε ροδέλες

1 κ.γλ. κύμινο

1 ξύλο κανέλας

τριμμένο γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού

½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

για το σερβίρισμα, προαιρετικά, λίγο μπέικον ψιλοκομμένο και ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες, το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Αλατίζουμε. Όσο περισσότερο σοτάρουμε τα λαχανικά με το αλάτι τους τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σούπα μας.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, όσο να καλύπτει τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και το καρότο.

Με το ραβδομπλέντερ ή λίγη λίγη στο μούλτι, πολτοποιούμε τη σούπα, αφού προσθέσουμε και τον μαϊντανό. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο παραπάνω ζεστό νερό, αν δούμε ότι η σούπα μοιάζει με πουρέ.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε το μπέικον και σερβίρουμε.

Tip

Ορισμένοι προσθέτουν γάλα για να πυκνώσουν την υφή μιας βελουτέ,το γάλα όμως δεν προσθέτει υφή, ενώ κοντράρεται με τη γεύση πολλών λαχανικών. Αντίθετα, μια κουταλιά βούτυρο αγελάδος στο τέλος προσθέτει άρωμα και γεύση.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.