ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

Υλικά

500 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα, χοντροσπασμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι

1 ζελεδάκι ζωμό κότας

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από 2 πορτοκάλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

χυμό από ½ λεμόνι

γιαούρτι για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα κάστανα μαζί με το τριμμένο μπαχάρι ή το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε τον ζωμό και τον χυμό των πορτοκαλιών και σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20'.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε τη σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.

Tip

Για ευκολία, μπορείτε να αγοράσετεαπό τον καστανά έτοιμα ψημένα κάστανα, γιατί καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα, και να ταπολτοποιήσετεστο μούλτι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.