ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσα με Δαμάσκηνα

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υλικά

2 κιλά πράσα

100 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. καρύδια τριμμένα

500 γρ. ντομάτες τριμμένες

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε τα πράσα σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Βάλτε τα σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό και ξεπλύντε τα πολύ καλά.

Αφού τα στραγγίξετε, βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετέ τα για αρκετά λεπτά σε δυνατή ένταση.

Μετά ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίστε και αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 45' σε χαμηλή ένταση.

Ανακατέψτε κατά διαστήματα και, αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό. Μετά ρίξτε τα δαμάσκηνα και μαγειρέψτε για 10' ακόμα.

Πασπαλίστε με τα καρύδια και σερβίρετε.

Tip

Παραδοσιακό φαγητό της Χαλκιδικής, που φτιάχνουν και με ψάρι. Σε μερικές περιοχές το αρωματίζουν με κανέλα ή μπαχάρι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.