ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουνουπιδόσουπα με Κρουτόν

ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ

Υλικά

1 κουνουπίδι

2 πατάτες

1 πράσο

2 κρεμμύδια

ελαιόλαδο

½ κ.γλ. κύμινο

4 φέτες ψωμί του τοστ

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.γλ. πάπρικα

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα λαχανικά και κόψτε τα σε μικρότερα ακανόνιστα κομμάτια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, ρίξτε το κύμινο, αλατίστε και βράστε τα για 30'.

Μετά πολτοποιήστε τα με τη ράβδο μπλέντερ.

Κόψτε τις φέτες του ψωμιού σε μικρούς κύβους, βάλτε τους σε ένα μπολ, ραντίστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με την πάπρικα και το σκόρδο και ανακατέψτε.

Απλώστε τους σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε τους στους 180°C για 10'.

Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο, γαρνίρετε με τα κρουτόν και σερβίρετε.

Tip

Μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με καρότα, μπρόκολο, κολοκύθα ή μανιτάρια.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.