ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πρασόρυζο

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ

Υλικά

1 κιλό πράσα

400 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράξτε τα πράσα κατά μήκος σταυρωτά και μετά ψιλοκόψτε τα.

Αφήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο νερό και ξεπλύνετε τα σχολαστικά, για να φύγει το χώμα που έχουν συνήθως ανάμεσα στα φύλλα τους.

Αφού τα στραγγίξετε πολύ καλά, σοτάρετέ τα μαζί με το κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.

Αφήστε τα για αρκετή ώρα σε μέτρια ένταση, ώστε να μαλακώσουν και σχεδόν να καραμελώσουν. Μετά προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.

Αλατοπιπερώστε και προσθέστε σταδιακά 1 λίτρο νερό.

Ύστερα από 15', όταν μαγειρευτεί το ρύζι, ρίξτε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο αφού σερβίρετε.

Τip

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να το μαγειρέψετε με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνεται το ριζότο.

Επίσης...

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.