ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινό με Κάστανα και Κυδώνια στην Κατσαρόλα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

1½ κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι, σε μεγάλες μπουκιές

3-4 μέτρια κυδώνια κομμένα στα 4 ή στα 6

500 γρ. κάστανα βρασμένα ή ψητά

1 λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ξύλο κανέλας

½ κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

γαρίφαλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού

1 ποτήρι του κρασιού σαμιώτικο κρασί

1 μέτρια ντομάτα ή το ⅓ από μια συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες και τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με νερό, 1 στυμμένο λεμόνι και τις λεμονόκουπες, για να μη μαυρίσουν.

Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ροδίζουμε ελαφρά το κρέας μαζί με το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και το γαρίφαλο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλο 1' περίπου, μέχρι να μαραθεί.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει. Θα χρειαστεί συνολικά γύρω στη 1 ώρα και ¾.

Όση ώρα μαγειρεύεται το κρέας ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε καλά τα κυδώνια με τη ζάχαρη από όλες τις πλευρές.

Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αλλά θέλει περίπου άλλη ½ ώρα για να μαγειρευτεί εντελώς, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κυδώνια και τα κάστανα.

Μόλις το κρέας γίνει λουκούμι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε με μοσχαράκι ή αρνάκι ή ακόμα και με κοτόπουλο ή κόκορα.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.

Ψητή Χοιρινή Κόντρα από την Ιταλία

Η συνταγή για ψητή χοιρινή κόντρα από την Ιταλία.

Χοιρινό Ρολό με Δαμάσκηνα και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα.

Ανάμεικτο Κρέας-Λουκούμι στη Γάστρα

Η συνταγή για ανάμεικτο κρέας στη γάστρα.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.