ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γρήγορη Πίτα με Κόκκινη Κολοκύθα

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. κολοκύθα τριμμένη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ λίτρο φρέσκο γάλα

1 συσκευασία φρέσκια μαγιά

½ κιλό βαρελίσια φέτα σε χοντρά κομμάτια

3 αυγά

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γλ. κύμινο

βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βάζουμε στο σουρωτήρι για ½ ώρα περίπου, με κάποιο βάρος από πάνω, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά της. Τη στύβουμε καλά με το χέρι μας.

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη διαλυμένη μαγιά με το υπόλοιπο γάλα.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα αυγά, το αλεύρι, το κύμινο, τον μαϊντανό, το τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.

Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και από πάνω του τον χυλό. Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για ½ ώρα περίπου.

Ψήνουμε τη "ζυμαρούλα" σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tip

Με τα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε: της ταιριάζουν ο φρέσκος δυόσμος, ο σπασμένος κόλιανδρος ή ο μαραθόσπορος, το τριμμένο μπαχάρι ή ακόμα και πολύ λίγη κανέλα.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.