ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ριζότο με Παντζάρια και Φρέσκο Εστραγκόν

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Υλικά

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

125 ml λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

6 βρασμένα παντζάρια

5 κ.σ. φύλλα φρέσκου εστραγκόν (ή 1 κ.γλ. ξερό τριμμένο)

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το μαζί με το σκόρδο, το ρύζι και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και σβήστε με το κρασί.

Ρίξτε τη μισή ποσότητα του ζωμού, αλατίστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 10'.

Ψιλοκόψτε το φρέσκο εστραγκόν και κόψτε τα βρασμένα παντζάρια σε μικρούς κύβους. Ρίξτε τα στο ριζότο, συμπληρώστε με τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίστε το βράσιμο για 5'.

Όταν μαγειρευτεί το ριζότο, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Τip

Το εστραγκόν ταιριάζει πολύ με τα παντζάρια. Προσθέστε λίγο και στην κλασική παντζαροσαλάτα με λάδι και ξίδι και θα εκπλαγείτε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.