ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ριζότο με Παντζάρια και Φρέσκο Εστραγκόν

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Υλικά

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

125 ml λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

6 βρασμένα παντζάρια

5 κ.σ. φύλλα φρέσκου εστραγκόν (ή 1 κ.γλ. ξερό τριμμένο)

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το μαζί με το σκόρδο, το ρύζι και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και σβήστε με το κρασί.

Ρίξτε τη μισή ποσότητα του ζωμού, αλατίστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 10'.

Ψιλοκόψτε το φρέσκο εστραγκόν και κόψτε τα βρασμένα παντζάρια σε μικρούς κύβους. Ρίξτε τα στο ριζότο, συμπληρώστε με τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίστε το βράσιμο για 5'.

Όταν μαγειρευτεί το ριζότο, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Τip

Το εστραγκόν ταιριάζει πολύ με τα παντζάρια. Προσθέστε λίγο και στην κλασική παντζαροσαλάτα με λάδι και ξίδι και θα εκπλαγείτε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.