ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανελόνια με Λευκά Τυριά και Φρέσκα Αρωματικά

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

1 κουτί (250 γρ.) κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο

300 γρ. ανθότυρο τριμμένο

200 γρ. χαλούμι τριμμένο

300 γρ. φέτα τριμμένη

5-6 κλωναράκια ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη)

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

3 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.γλ. ξερό βασιλικό

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα για την επιφάνεια

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τον βασιλικό, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20'.

Για τη γέμιση: Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα τυριά, τα αρωματικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά). Ανακατέψτε τα υλικά και βάλτε τη γέμιση σε ένα κορνέ. Γεμίστε ένα ένα τα κανελόνια με το μίγμα τυριών.

Απλώστε τη μισή ποσότητα σάλτσας σε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος με διαστάσεις 30x40 εκ. περίπου. Βάλτε με τη σειρά τα κανελόνια και περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα.

Σκεπάστε το ταψί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήστε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε την επιφάνεια με τη γραβιέρα και συνεχίστε το ψήσιμο για 10' ακόμα.

Τip

Για να μαγειρευτούν σωστά τα κανελόνια, σκεπάστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.

Επίσης...

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.