ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανελόνια με Λευκά Τυριά και Φρέσκα Αρωματικά

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

1 κουτί (250 γρ.) κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο

300 γρ. ανθότυρο τριμμένο

200 γρ. χαλούμι τριμμένο

300 γρ. φέτα τριμμένη

5-6 κλωναράκια ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη)

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

3 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.γλ. ξερό βασιλικό

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα για την επιφάνεια

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τον βασιλικό, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20'.

Για τη γέμιση: Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα τυριά, τα αρωματικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά). Ανακατέψτε τα υλικά και βάλτε τη γέμιση σε ένα κορνέ. Γεμίστε ένα ένα τα κανελόνια με το μίγμα τυριών.

Απλώστε τη μισή ποσότητα σάλτσας σε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος με διαστάσεις 30x40 εκ. περίπου. Βάλτε με τη σειρά τα κανελόνια και περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα.

Σκεπάστε το ταψί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήστε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε την επιφάνεια με τη γραβιέρα και συνεχίστε το ψήσιμο για 10' ακόμα.

Τip

Για να μαγειρευτούν σωστά τα κανελόνια, σκεπάστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.

Επίσης...

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια με Κιμά

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Ελαφρύ Παστίτσιο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.