ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρωματική Σούπα με Φακές

ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

250 γρ. φακές

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μεγάλη πατάτα τριμμένη

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι, πιπέρι

4-5 κλωναράκια ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)

12 ελιές θρούμπες και 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε τις φακές μαζί με τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και 1½ λίτρο νερό, χωρίς να τις αλατίσετε, για 30' σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε μετά την πατάτα, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και το σκόρδο και βράστε για 15' ακόμα. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε 2 κουταλιές ξίδι και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατέψτε.

Συνοδέψτε με τις ελιές και την πιπεριά.

Tip

Η τριμμένη πατάτα χυλώνει τις σούπες με όσπρια. Δοκιμάστε τη και με φασόλια ή ρεβίθια.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.