ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

250 γρ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια

8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. τριμμένο κόλιαντρο

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη

500 γρ. ντοματίνια

Για το ντρέσινγκ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα

από 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη και θυμάρι

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα στους 200οC για 15'.

Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, αφήστε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και κατεβάστε από την εστία.

Βάλτε σε ένα μπολ τα φασόλια, το μπέικον, τη ρόκα, τα ντοματίνια, τον κόλιαντρο και το κύμινο.

Ανακατέψτε ξεχωριστά σε ένα μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ και ρίξτε το μίγμα στο μπολ με τα φασόλια. Ανακατέψτε και σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.

Tip

Αντί για μπέικον, χρησιμοποιήστε το παραδοσιακό σύγκλινο Μάνης.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.