ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Δροσερή Μελιτζανοσαλάτα με Γιαούρτι

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

3 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες

200 γρ. γιαούρτι

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ψημένη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. πετιμέζι

2-3 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. καρυδόψιχα

10 ελιές

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Πλύνετε και τρυπήστε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία.

Βάλτε τις σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 30'-50', ανάλογα με το μέγεθός τους.

Μετά κόψτε τις κατά μήκος και αδειάστε την ψίχα τους με ένα κουτάλι.

Ραντίστε την ψίχα με τον χυμό λεμονιού και βάλτε τη σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.

Ψιλοκόψτε στη συνέχεια την ψίχα της μελιτζάνας και ανακατέψτε τη σε ένα μπολ με την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γιαούρτι, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το ξίδι, το πετιμέζι, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.

Γαρνίρετε με την καρυδόψιχα και τις ελιές και σερβίρετε.

Τip

Αν έχετε εστία γκαζιού, κάψτε τις μελιτζάνες εξωτερικά, για να αποκτήσουν ωραία καπνιστή γεύση.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.