ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Κολοκυθάκια, Γιαούρτι και Ανοιξιάτικα Μυρωδικά

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια

1 ματσάκι ανάμικτα μυρωδικά (καυκαλήθρες, μυρώνια, δυόσμο)

2 πράσα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

200 γρ. πρόβειο γιαούρτι

χυμό από ½ λεμόνι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

2 κ.σ. ψιλοκομμένες πράσινες ελιές

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίψτε τα κολοκυθάκια και ψιλοκόψτε τα φρέσκα μυρωδικά. Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα πράσα.

Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σκόρδο.

Ανακατέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα μυρωδικά.

Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν.

Κατεβάστε τα από την εστία και αφήστε τα να κρυώσουν.

Ανακατέψτε τα μετά με το γιαούρτι, τις ελιές, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.

Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Τip

Η σαλάτα αυτή είναι και υπέροχη γέμιση για τάρτα με βάση ψημένη σφολιάτα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.