ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπρόκολο Ογκρατέν με Τυριά

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

600 γρ. μπρόκολο

150 γρ. τριμμένο τσένταρ

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

50 γρ. γκοργκοντζόλα

1 λίτρο γάλα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

5 αυγά

αλάτι

100 γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Βράστε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε το.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αλατίστε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και ρίξτε τα στην μπεσαμέλ. Προσθέστε το μπρόκολο και τα τυριά, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένη καρυδόψιχα και ψήστε στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά.

Tip

Η γκοργκοντζόλα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί με έντονη γλυκιά γεύση. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με blue cheese, που μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονο, αλλά ταιριάζει πολύ με το μπρόκολο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.