ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπρόκολο Ογκρατέν με Τυριά

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

600 γρ. μπρόκολο

150 γρ. τριμμένο τσένταρ

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

50 γρ. γκοργκοντζόλα

1 λίτρο γάλα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

5 αυγά

αλάτι

100 γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Βράστε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε το.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αλατίστε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και ρίξτε τα στην μπεσαμέλ. Προσθέστε το μπρόκολο και τα τυριά, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένη καρυδόψιχα και ψήστε στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά.

Tip

Η γκοργκοντζόλα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί με έντονη γλυκιά γεύση. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με blue cheese, που μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονο, αλλά ταιριάζει πολύ με το μπρόκολο.

Επίσης...

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Αλμυρό Κέικ με Σπανάκι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Λαχανάκια Βρυξελλών με Σάλτσα Kung Pao

Η συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με εξωτικό twist.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάκι Φούρνου με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι φούρνου με μελιτζάνες.

Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και λαχανικά.

Μπριάμ με Μπιφτέκια στο Φούρνο

Η συνταγή για μπριάμ με μπιφτέκια στο φούρνο.

Ρεβίθια Φούρνου με Ρύζι και Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε ρεβίθια φούρνου με ρύζι και σπανάκι.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Η συνταγή για φασολάκια φρέσκα με ζουμερό κοτόπουλο.