ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπανάκι με Ψωμί και Τυριά Ογκρατέν

Η συνταγή για ένα ακαταμάχητο ογκρατέν με σπανάκι.

ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΣ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

1 λίτρο γάλα

500 γρ. φέτα τριμμένη

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

10 φέτες ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το σπανάκι στην κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι νερό, αφήστε το για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και στραγγίξτε το.

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι.

Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε μετά και το γάλα.

Ανακατέψτε μέχρι να δέσει και κατεβάστε από τη φωτιά.

Προσθέστε στο μείγμα αυτό το σπανάκι, το ψωμί και τη φέτα.

Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και αδειάστε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ανακατέψτε το κεφαλοτύρι με τον μαϊντανό και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε αυτό το μείγμα επάνω από το μείγμα με το σπανάκι και ψήστε στους 180°C για 35-40 λεπτά.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα με το κεφαλοτύρι και 3-4 φέτες ψωμιού τριμμένες, ώστε να γίνει πιο τραγανή η επιφάνεια του ογκρατέν.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.