ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Ογκρατέν με Μανιτάρια και Μπέικον

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΡΑΤΙΝΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΠΕΪΚΟΝ

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

100 γρ. παρμεζάνα για την επιφάνεια

500 ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίξτε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.

Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε το ρεγκάτο, το δεντρολίβανο και το μείγμα με τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Ανακατέψτε, αδειάστε το μείγμα στο ταψί, περιχύστε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. Μετά ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 7-8 λεπτά στο γκριλ.

Tip

Φτιάξτε αυτό το πιάτο σε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη, για να τα σερβίρετε πιο εύκολα και εντυπωσιακά.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.