ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσα με Ζαμπόν και Τυριά στο Φούρνο

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 κιλό πράσα

100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν

4 κουτ. σούπας βούτυρο

60 γρ. αλεύρι

500 ml γάλα

λίγο τριμμένο μασίς

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μασίς. Ανακατέψτε το μείγμα και αφήστε το να πάρει βράση για 3-4 λεπτά. Ρίξτε σε αυτή τη σάλτσα τη γραβιέρα και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε.

Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πράσα, πασπαλίστε τα με το εστραγκόν, ρίξτε το ζαμπόν και περιχύστε τα με τη σάλτσα.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Tip

Το μασίς είναι μια λεπτή φλούδα που περιβάλλει το μοσχοκάρυδο. Θα το βρείτε στα καταστήματα με μπαχαρικά και έχει πιο γλυκιά γεύση και πιο γλυκό άρωμα από αυτό του μοσχοκάρυδου.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.