ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Ψητές Μελιτζάνες, Ντομάτες και Γλιστρίδα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ

Υλικά

2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες

8 μέτριες ντομάτες

1 μικρό ματσάκι γλιστρίδα

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γλ. βασιλικό

1 κ.γλ. θυμάρι

1 κ.γλ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

ξίδι μπαλσάμικο

αλάτι

Εκτέλεση

Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους. Βάλτε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε ένα ταψί, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30'.

Κόψτε τις ντομάτες σε τέταρτα, βάλτε τις στο ταψί, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε τις με τον βασιλικό, το θυμάρι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ψήστε τις και αυτές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'.

Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Βάλτε τα σε ένα μπολ, σκεπάστε τα με παγωμένο νερό και αφήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη τροφίμων.

Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα, στραγγίξτε τα κρεμμύδια, αλατίστε τα και ανακατέψτε τα με την πάπρικα και με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Βάλτε στα πιάτα τις ψητές μελιτζάνες και ντομάτες, μοιράστε τα κρεμμύδια και τη γλιστρίδα, ραντίστε τα λαχανικά με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξίδι μπαλσάμικο και σερβίρετε.

Τip

Ετοιμάστε με τον ίδιο τρόπο τις μελιτζάνες για τον μουσακά, αποφεύγοντας έτσι το τηγάνισμα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.