ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Ρόκα, Νεκταρίνια και Μοτσαρέλα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Υλικά

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

4 νεκταρίνια

2 μπάλες μοτσαρέλα

50 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες

2-3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τη ρόκα. Κόψτε τα νεκταρίνια στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε τη μοτσαρέλα με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια.

Χτυπήστε στο πολυμίξερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, 5-6 φύλλα δυόσμου, αλάτι και πιπέρι.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, τα νεκταρίνια, τη μοτσαρέλα και λίγα φύλλα δυόσμου και περιχύστε με το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε με τις φλοίδες παρμεζάνας.

Τip

Με το προσούτο ταιριάζουν επίσης το πεπόνι, τα αχλάδια, τα ροδάκινα και το μάνγκο.

Επίσης...

Κανελόνια με Λευκά Τυριά και Φρέσκα Αρωματικά

Μία συνταγή για άψογα και αρωματικά κανελόνια.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φασολάδα με Κίτρινη Κολοκύθα

Πώς θα φτιάξετε φασολάδα με κίτρινη κολοκύθα.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Φουσίλι με Σάλτσα από Φακές

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη χορτοφαγική pasta με σάλτσα από φακές.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Η σφυρίδα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη

Μία νόστιμη συνταγή από την ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Χωριάτικο Ψωμί με Μπαχαρικά

Πώς θα φτιάξετε χωριάτικο ψωμί με μπαχαρικά.

Οι πιο Επικές Φτερούγες Κοτόπουλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλο.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.