ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανοκουλούρες με Μέλι

ΤΗΓΑΝΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κύβο μαγιά ψυγείου

1 κ.γλ. αλάτι

χλιαρό νερό, όσο πάρει

ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα υλικά με χλιαρό νερό, μέχρι να γίνουν μια μαλακιά ζύμη που οριακά κολλάει στα χέρια.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε μετρώντας ως το 100: σίγουρος τρόπος για να ξέρεις ότι το ζυμάρι σου ζυμώθηκε σωστά.

Το βάζουμε σε λεκάνη, το σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, μακριά από ρεύματα, από 1 έως 2 ώρες ιδανικά.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρόλι μπόλικο ελαιόλαδο (μην το τσιγκουνευτείτε!) και όταν κάψει πλάθουμε πιτάκια γύρω στον μισό πόντο πάχος, σε ό,τι σχήμα θέλουμε, και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή! Δεν απομακρυνόμαστε, γιατί αρπάζουν εύκολα!

Στραγγίζουμε τις πιτούλες σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε σκέτες, με ζάχαρη ή με μέλι και κανέλα.

Tip

Αν τις θέλουμε αλμυρές, ανοίγουμε λίγο στην παλάμη το ζυμάρι με τα χέρια, χωρίς πλάστη, βάζουμε σπασμένη φέτα, το πλάθουμε σε μπαλάκι και το ξανανοίγουμε σε πιτάκι με το χέρι.

Επίσης...

Κοτόπουλο Μελιτζανάτο με Κατίκι

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο μελιτζανάτο με κατίκι.

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κανελόνια με Λευκά Τυριά και Φρέσκα Αρωματικά

Μία συνταγή για άψογα και αρωματικά κανελόνια.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Φασολάδα με Κίτρινη Κολοκύθα

Πώς θα φτιάξετε φασολάδα με κίτρινη κολοκύθα.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Φουσίλι με Σάλτσα από Φακές

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη χορτοφαγική pasta με σάλτσα από φακές.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Η σφυρίδα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη

Μία νόστιμη συνταγή από την ταλαντούχα σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Χωριάτικο Ψωμί με Μπαχαρικά

Πώς θα φτιάξετε χωριάτικο ψωμί με μπαχαρικά.

Οι πιο Επικές Φτερούγες Κοτόπουλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλο.