ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες και Σπανάκι με Τυριά στο Φούρνο

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

Υλικά για 1 φόρμα με διάμετρο 24 εκ.

700 γρ. πατάτες

1 κιλό σπανάκι σε φύλλα

200 γρ. φέτα τριμμένη

4 αυγά

300 ml γάλα

200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίψτε τις πατάτες και στραγγίξτε τις, να στεγνώσουν από την υγρασία τους. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, αλατοπιπερώστε τις πατάτες και απλώστε τις έτσι ώστε να καλύψουν την επιφάνεια του σκεύους. Ψήστε για 25 λεπτά στους 200°C στον αέρα.

Σοτάρετε το σπανάκι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα ρεγκάτο. Προσθέστε τη φέτα και το σπανάκι.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Ενώστε με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση από πατάτες, πασπαλίστε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 180°C στον αέρα.

Tip

Χρησιμοποιήστε αντικολλητική φόρμα ή λαδώστε πολύ καλά το εσωτερικό της φόρμας για να μπορέσετε να σερβίρετε σε ωραίες μερίδες.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.