ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Tα Ψωμοκροκετάκια του Φτωχού

ΨΩΜΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ

Υλικά

1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα

1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1½ ποτήρι γάλα

1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή κασέρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αυγά

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο με λίγο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το κόβουμε σε φέτες και το μουλιάζουμε στο γάλα.

Το στύβουμε, το περνάμε από το μούλτι και το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε αρκετά, μέχρι να πάρουμε μια αφράτη, ομογενοποιημένη ζύμη. Είναι πολύ σημαντικό να ζυμώσουμε αρκετά, ώστε να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Την αφήνουμε ½ ώρα να σταθεί στο ψυγείο και μετά πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε με δυο πιρούνια από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε και διαφορετικά ψωμιά μαζί, σταρένια και μαύρα, ενώ με φέτα και δυόσμο αντί για κεφαλοτύρι το αποτέλεσμα θα έχει κάτι από τυροπιτάκι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.