ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπανακοκροκέτες

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα

5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι λευκό κρασί

200 γρ. τριμμένη φέτα

αλάτι, πιπέρι

καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να απορροφήσει τα υγρά του.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και το στύβουμε.

Αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει και μετά σε μια λεκάνη το ζυμώνουμε μαζί με το αυγό, το ψωμί, το αλεύρι, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Αν μας βγει αραιή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε το μίγμα να δέσει για ½ ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση σε κατσαρόλι και λίγα λίγα. Όταν ροδίσουν, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Γίνονται επίσης πολύ νόστιμες αν τις μαγειρέψουμε μέσα σε σάλτσα ντομάτας (ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και αλάτι): Αφήνουμε πρώτα τη σάλτσα να δέσει, μετά βάζουμε τα κροκετάκια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και με σκεπασμένο το καπάκι τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10'.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.