ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντοματοκροκέτες

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

3 ώριμες σφιχτές ντομάτες

1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. ρίγανη

κανέλα, στη μύτη του κουταλιού

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο & καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε για ½ ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Τις ζυμώνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν ο χυλός μάς βγει πολύ υδαρής, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Προσοχή όμως: Δεν θέλουμε να μας βγει πολύ συμπαγής. Στο τέλος πρέπει να έχουμε απλώς έναν πηχτό χυλό.

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε κατσαρόλι καλύτερα παρά σε τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές στο λάδι, φροντίζοντας να κρατούν καλά τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Ροδίζουμε τους κεφτέδες, γυρίζοντας με δυο πιρούνια και από τις δύο πλευρές.

Τηγανίζουμε από λίγους κάθε φορά, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Ροδίζουν γρήγορα και δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τip

Αυτές οι κροκέτες γίνονται νόστιμες μόνο το καλοκαίρι, με την ντομάτα στα καλύτερά της, κατακόκκινη και σφιχτή. Πολύ ωραίες γίνονται και με πομοντόρια, που έχουν μπόλικη σάρκα και λίγα σπόρια.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.