ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ

Υλικά

1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα

1 φλιτζ. φέτα τριμμένη

2-3 κ.σ. αλεύρι

2 αυγά

2 κ.γλ. ρίγανη ξερή ή 1 ματσάκι φρέσκια ψιλοκομμένη

μοσχοκάρυδο τριμμένο, στη μύτη του κουταλιού

λίγο αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ.

Τις βάζουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε καλά (με το χέρι ακόμα καλύτερα) με το αλεύρι, τη ρίγανη, τα αυγά, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό ελαιόλαδο.

Φροντίζουμε να είμαστε "από πάνω" και να τις γυρίζουμε με δυο πιρούνια μέχρι να χρυσίσουν, γιατί "αρπάζουν" εύκολα και δεν χρειάζονται πολύ τηγάνι.

Προσέχουμε επίσης να μην τις τρυπήσουμε με το πιρούνι, γιατί θα μας διαλυθούν.

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ρίγανη.

Tip

Αν δούμε ότι η ζύμη μας δεν είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.