ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χταποδοκροκέτες

ΧΤΑΠΟΔΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1 κιλό

2 φλιτζ. τριμμένο μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα

5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φλιτζ. κόκκινο κρασί

2 κ.σ. ξίδι

2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι

1 κ.σ. ρίγανη

λίγο αλάτι, πιπέρι

αλεύρι & καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αν έχουμε υπομονή, ψιλοκόβουμε πολύ καλά το χταπόδι με το χέρι. Αυτή η δουλειά γίνεται ευκολότερα αν το αφήσουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Διαφορετικά, όπως είναι ωμό, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στο μούλτι.

Το αφήνουμε για ½ ώρα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και στο ξίδι και μετά το στύβουμε.

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Αν το μίγμα βγει αραιό, προσθέτουμε μερικές κουταλιές αλεύρι επιπλέον.

Βάζουμε το μείγμα για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει και στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε κατσαρόλι αντί για τηγάνι, λίγα λίγα.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ιδανικός ουζομεζές, οι χταποδοκεφτέδες ταιριάζουν με ταραμοσαλάτα, αλλά και με σκορδαλιά.

Tip

Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να λιώσουμε στο μπλέντερ ένα ριγανάτο χταπόδι που μας περίσσεψε ή και οποιοδήποτε μαγειρεμένο.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.