ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινό με Πράσα, Σέλινο και Αρωματική Σάλτσα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ

Υλικά

1 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο

4 μεγάλα πράσα

4 κλωναράκια σέλερι

1 μέτρια σελινόριζα

2 πατάτες

χυμό από 1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετέ τα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε 500 ml ζεστό νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.

Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες τα πράσα. Ξεπλύνετέ τα με άφθονο κρύο νερό και στραγγίξτε τα. Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους τη σελινόριζα και τις πατάτες και ψιλοκόψτε το σέλερι.

Ρίξτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας, συμπληρώστε 250 ml ζεστό νερό, αλατίστε και συνεχίζετε το βράσιμο για 45 λεπτά ακόμα.

Όταν βράσει το φαγητό, διαλύστε το κορν φλάουρ σε 3-4 κουταλιές νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού, ρίξτε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις, για να μη σβολιάσει.

Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρετε.

Tip

Μαγειρέψτε με σπάλα, γιατί είναι τρυφερή και έχει περισσότερη νοστιμιά από άλλα κομμάτια του χοιρινού κρέατος.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπριζόλες Φούρνου µε Λαχανικά και Πατάτες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες μπριζόλες φούρνου µε λαχανικά και πατάτες.

Χοιρινό µε Άγρια Χόρτα

Πώς θα φτιάξεις χοιρινό με άγρια χόρτα.

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.