ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καρβελάκι Όνειρο

ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΟΝΕΙΡΟ

Υλικά

1 προζυμένιο καρβελάκι 500 γρ.

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κομμάτια

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, μαζί με το πράσινο μέρος

1 φλιτζ. ελιές μαύρες ή θρούμπες

1 αβοκάντο σε φετάκια

1 αγγούρι σε κυβάκια

4 σφιχτά αυγά κομμένα στη μέση

150 γρ. φέτα σπασμένη

λίγη κάππαρη

1 κ.γλ. ρίγανη

μερικά κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

1 κ.σ. ξίδι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό καπάκι από την επάνω πλευρά του ψωμιού και το αδειάζουμε από την ψίχα του.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά την ψίχα και το καπάκι κομμένο σε κυβάκια, μαζί με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να ξεροψηθούν (αν θέλουμε, σοτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο). Κρατάμε τα κρουτόν για το σερβίρισμα.

Μέσα στο καρβελάκι βάζουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις ελιές, το αβοκάντο, το αγγούρι, την κάππαρη, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το ξίδι, το ελαιόλαδο και μπόλικο αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά. Πάνω από τα λαχανικά βάζουμε τα αυγά (για να μη διαλυθούν), τα αλατοπιπερώνουμε, ενώ προσθέτουμε και τη φέτα μαζί με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ρίγανη.

Την τελευταία στιγμή, στο σερβίρισμα, προσθέτουμε και τα κρουτόν (για να μη μαλακώσουν) ή τα σερβίρουμε πλάι στο καρβελάκι.

Στολίζει το τραπέζι στο πάρτι και ανοίγει την όρεξη, είναι χορταστικό και μεταφέρεται εύκολα στην παραλία ή στο πικνίκ. Απόλυτος πειρασμός η τελευταία μπουκιά: το ψωμί που μένει ποτισμένο με ελαιόλαδο και τα ζουμάκια της ντομάτας.

Τip

Μπορούμε να προσθέσουμε καππαρόφυλλα ή κρίταμο τουρσί, αλλά και βραστό κοτόπουλο, για ακόμα πιο χορταστική σαλάτα, ή ζαμπόν και κυβάκια από το κίτρινο τυρί που μας αρέσει.

Επίσης...

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.

Croque Monsieur

Η συνταγή για το τέλειο croque monsieur.

Ομελέτα με Λουκάνικα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα.

Σαγανάκι με Σουτζούκι

Η συνταγή για ένα λαχταριστό πολίτικο σαγανάκι.