ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαυρομάτικα με Τόνο και Ρόκα

Τα μαυρομάτικα είναι το όσπριο που ταιριάζει πιο πολύ στο καλοκαίρι. Ελαφρά, εύπεπτα, νόστιμα και γίνονται σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να χρειάζονται μούλιασμα.

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. μαυρομάτικα

1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη

2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο

1 μικρό αγγούρι σε καρεδάκια

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μέτριο κρεμμύδι σε καρεδάκια

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γλ. μουστάρδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (στα 15' έχουμε τον νου μας να τα βγάλουμε, πριν αρχίσουν να "σκάνε" και να λιώνουν).

Τα στραγγίζουμε.

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη σος.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τον τόνο. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο, σπασμένο σε μπουκιές, και δεν ανακατεύουμε, για να μη διαλυθεί. Προσθέτουμε λεμόνι και ανακατεύουμε τη σαλάτα στο τραπέζι, στο σερβίρισμα.

Tip

Γίνεται ωραιότατα και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.