ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαυρομάτικα με Τόνο και Ρόκα

Τα μαυρομάτικα είναι το όσπριο που ταιριάζει πιο πολύ στο καλοκαίρι. Ελαφρά, εύπεπτα, νόστιμα και γίνονται σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να χρειάζονται μούλιασμα.

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. μαυρομάτικα

1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη

2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο

1 μικρό αγγούρι σε καρεδάκια

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μέτριο κρεμμύδι σε καρεδάκια

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γλ. μουστάρδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (στα 15' έχουμε τον νου μας να τα βγάλουμε, πριν αρχίσουν να "σκάνε" και να λιώνουν).

Τα στραγγίζουμε.

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη σος.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τον τόνο. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο, σπασμένο σε μπουκιές, και δεν ανακατεύουμε, για να μη διαλυθεί. Προσθέτουμε λεμόνι και ανακατεύουμε τη σαλάτα στο τραπέζι, στο σερβίρισμα.

Tip

Γίνεται ωραιότατα και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.

Επίσης...

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.