ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες σε Pesto με Δυόσμο και Λεμόνι

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. πατάτες

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μάτσο φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό από 3 λεμόνια

ξύσμα από 2 λεμόνια

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Στο μούλτι λιώνουμε πρώτα το σκόρδο με το ελαιόλαδο και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε διαδοχικά τον δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, αλατοπίπερο και το τυρί, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε τη διαδικασία σπρώχνοντας με ένα μαχαίρι τα υλικά προς τα κάτω, για να χτυπηθούν καλύτερα.

Αν δούμε ότι το μιξεράκι δυσκολεύεται, προσθέτουμε λίγο υγρό: ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού.

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα 4 (ή σε περισσότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες). Τις ανακατεύουμε καλά με το pesto.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον φλοίδες από κεφαλοτύρι.

Tip

Δεν κόβουμε τον δυόσμο με μαχαίρι, γιατί θα μαυρίσει, αλλά μαδάμε τα φύλλα του με τα χέρια μας. Οι μπέιμπι πατατούλες δίνουν αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα και δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.