ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Ντομάτα, Λουκάνικο και Φέτα

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

350 γρ. μακαρόνι για παστίτσιο

4 ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. λουκάνικα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

λίγο θυμάρι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 αυγά

1 γιαούρτι στραγγιστό

300 γρ. φέτα κομματιασμένη

80 γρ. γραβιέρα τριμμένη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον φέρνουμε δυο βόλτες.

Σβήνουμε με την ντομάτα και το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε διακριτικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 20'.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε όταν ακόμα είναι πολύ αλ ντέντε. Τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τη γραβιέρα. Τα τοποθετούμε στη στρογγυλή φόρμα του κέικ με την τρύπα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, τη φέτα και μπόλικο πιπέρι.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μακαρόνια και ψήνουμε στους 180°C για 40' ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα του.

Το αφήνουμε να σταθεί ½ ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.

Tip

Βάζουμε όποιο λουκάνικο μας αρέσει: για ήπια γεύση Φραγκφούρτης, για μεγαλύτερη ένταση ένα χωριάτικο. Το ίδιο νόστιμο γίνεται και με σαλάμι αέρος ή κάθε άλλο αλλαντικό.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.