ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντομάτες Γεμιστές με Σουπιές

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ

Υλικά

6 ώριμες μεγάλες ντομάτες

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες

1 ποτηράκι ούζο

2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

2 φλιτζ. ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές και χωρίζουμε το σώμα από τα πλοκάμια. Τις ζεματάμε για 20' σε άφθονο αλατισμένο νερό. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό τους.

Κουφώνουνε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ταψάκι και αλατίζουμε το εσωτερικό τους. Περνάμε από το μούλτι την ψίχα της ντομάτας.
Στραγγίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε πολύ μικρά καρεδάκια, σε μέγεθος ρεβιθιού.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά τις σουπιές, το μελάνι τους, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ρύζι, το ούζο, τον χυμό λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο από τον ζωμό που κρατήσαμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Γεμίζουμε τις ντομάτες. Σκορπάμε στο ταψί το υπόλοιπο ζουμί από τις σουπιές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαυρίσουν τα καπάκια από τις ντομάτες και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του ταψιού.

Tip

Μπορούμε να γεμίσουμε και πιπεριές, αλλά και μελιτζάνες, που γίνονται νοστιμότατες. Στα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε, αφού όλα ταιριάζουν: άνηθος, μαντζουράνα, λεμονοθύμαρο, μάραθος ή μαραθόσπορος.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.