ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασολάκια με Πιπεριές στη Γάστρα

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση ή στα τρία

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά σε μακρόστενες χοντρές λωρίδες

1 πιπεριά Φλωρίνης σε μακρόστενες χοντρές λωρίδες

3-4 πιπεριές κέρατο ολόκληρες

3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κ.σ. ζάχαρη

60 γρ. φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασολάκια και τις πιπεριές, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Μεταφέρουμε τα υλικά μας σε μια πήλινη γάστρα, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το μείγμα μπαχαρικών, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C. Μόλις μαλακώσουν τα φασολάκια, προσθέτουμε και τη φέτα και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 10' στον φούρνο.

Το μυστικό είναι στο τέλος να το ψήσουμε χωρίς καπάκι, μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά, να μείνει με το λάδι και να πιάσει μια λεπτή κρατσανιστή κρούστα.

Τρώγεται ωραιότατα και κρύο.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε κολοκυθάκια και μελιτζάνες, αλλά και κοτόπουλο φιλέτο σε μεγάλες μπουκιές ή ένα κοτόπουλο σε μερίδες.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.